Generatie op Generatie

De oprichter P.C. van der Wel startte in 1896 in de Jan van Vughtstraat in Rotterdam een steenhouwerij.In 1930 nam D.M. van der Wel, een neef van de oprichter, het bedrijf over. Na een paar jaar kwamen zijn zoons D.H. van der Wel en B. van der Wel ook in het bedrijf werken. Tijdens de oorlog zijn beide zoons naar Duitsland gestuurd maar kwamen uiteindelijk terug en kwamen weer in het bedrijf werken.Toen in 1953 D.M. van der Wel overleed namen de twee broers het bedrijf over en hebben tot en met 1974 samen gewerkt; met 5 man personeel. In 1960 is het bedrijf verhuist naar de Bornissestraat. Het nieuwe pand was groter, bood meer mogelijkheden en kon helemaal naar wens worden ingericht. Dat dit op een goede manier gebeurd is, wordt bewezen door het feit dat het bedrijf nu nog steeds gevestigd is aan de Bornissestraat.
Onder leiding van D.H. van der Wel en zijn zoon D.M. van der Wel, die in 1973 bij het bedrijf kwam, werd de firma in 1975 een B.V.


Sinds 1983 is D.M. van der Wel (4e generatie) directeur eigenaar. Het bedrijf telde in die tijd 6 werknemers.

En nu in de 21ste eeuw zijn er weer twee zoons van D.M. van der Wel (de 5e generatie) werkzaam in het bedrijf, waar inmiddels 9 mensen werkzaam zijn. Beide zoons zijn bezig met de overname van de zaak, met als hoofdzaak niet de tradities en kwaliteit uit het oog te verliezen.
Wordt vervolgd...